Malvatherapie omvat diverse behandelmethoden waaronder massagetechnieken, haptonomie, werken met de chakra's, de meridianen en de aura. Het zijn voornamelijk energetische behandelingen die diep doorwerken op lichaam, ziel en geest en ondersteuning bieden bij lichamelijke, psychosomatische of psychologische klachten.  

Magnetiserende behandelingen en energetische massages zullen vaak deel uitmaken van het behandelplan. Wanneer je moeite hebt om op de blote huid behandeld te worden, zijn er voldoende behandelingen die op de kleding uitgevoerd kunnen worden.

Voor wie en voor welke klachten?
Malva therapie kan verlichtend of genezend werken bij chronische en acute aandoeningen waaronder hoofd-, spier-, gewricht-, en fantoompijnen, infecties, eczeem, spijsverteringsstoornissen, rugklachten, huidaandoeningen,  darmklachten , reuma, astma en epilepsie, overgangsklachten, slaapproblemen, immuunsysteem versterken.  
Malva therapie is ook geschikt voor behandeling van klachten en stoornissen, die vaak hun oorsprong vinden in het moderne leven met zijn hectiek en overbelasting, zoals slapeloosheid, stress, depressie, burn-out. Daarnaast biedt Malva Therapie concrete behandelingen voor crisissituaties voor de verwerking van rouw en verdriet waarbij tevens het acceptatievermogen van de cliënt kan worden vergroot.