Polariteitsmassage(3 jarige opleiding)

Polariteitsmassage is een hele bijzondere vorm van massage. Het is een holistische massage, waarbij zowel fysiek als energetisch wordt gewerkt. Het is een gehele lichaamsmassage.
Er wordt gekeken naar wie je bent als mens wat je beweegt, wat je vast houd etc.

Er wordt gewerkt met massagegrepen uit de klassieke massage, reflexologie, shiatsu, osteopathie en orgaan behandelingen die direct het gespannen weefsel losmaken en anderzijds met polarisaties, verbindingsgrepen, die inwerken op het vrij doorstromen van energie. In de Polariteit therapie werk je aan het bewust worden van gedachtes en gevoelens die het stromen van jouw energie blokkeren of juist ondersteunen.

 

Het doel is om de doorstroming van levensenergie te stimuleren. Een teveel of een te weinig aan spanningen in je huid, spieren, of orgaanweefsel , blokkeert de doorstroming van deze energie.

Als je gemasseerd wordt, word je je meer bewust van wat er zich afspeelt in je lichaam. Je kunt signalen die je krijgt eerder herkennen. Er ontstaat ook meer contact met je gevoel, je wordt je bewuster van wat zich voordoet in je leven en hoe je hier mee ermee omgaat. Polariteitsmassage kan eveneens een goed middel zijn bij verwerking en geeft je een impuls tot verandering. Polariteitsmassage is een aanzet tot bewustwording, het brengt je in beweging. Psychische Klachten zijn hiermee goed te verhelpen.

Polariteitsmassage is voor iedereen, voor jong en oud. Het geeft een verzachting van pijn en klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderpijn, maagklachten, vermoeidheid.

Mijn behandeling en gesprekken zijn geen vervanging van de reguliere geneeskunde maar het kan uitstekend aanvullend ingezet worden.